Radio Bambi

Iza napada u Los Anđelesu stoji bivši marinac!

Lokalne vlasti identifikovale su napadača koji je u baru u Kaliforniji ubio 12 osoba, kao 28-ogodišnjeg veterana Ijana Dejvida Longa. Kako navode lokalni zvaničnici, Long je u proleće imao epizodu nekontrolisanog ponašanja, ali su nadležni smatrali da je reč o posttraumatskom stresnom poremećaju, koji je usledio kao posledica službe u vojsci.

Sa dimnom bombom i pištoljem, bivši marinac sa kapuljačom na glavi, obučen u crno, otvorio je vatru u baru, a lokalni šerif Džef Din kaže da se sumnja da se Long zatim i ubio u istom tom baru.

Din je rekao da je njegovo odeljenje ranije nekoliko puta bilo u kontaktu sa Longom, kao i da je u aprilu u svojoj kući zatečen kako se ponaša iracionalno.

Šerif kaže i da je tada bio pozvan stručni tim da proceni njegovo mentalno stanje, a koji je zaključio da Longa ne treba pritvoriti. Lokalne vlasti navode da se istražuje motiv napada.

Neimenovani zvaničnik policije rekao je ranije da je napadač bacio dimnu bombu i koristio pištolj kalibra 45 kada je zapucao u baru u mestu Tauzend Ouks, severno od Los Anđelesa.

U međuvremenu, ameički mediji su objavili da su imali i uvid u video snimak pucnjave, a oglasio se i predsednik SAD Donald Tramp koji je uputio saučešće porodicama žrtava i pohvalio reakciju policije. Na video snimku, kako navode mediji, vide se napete scene sa mesta pucnjave, koja se čuje u više navrata dok preplašeni građani beže iz bara. Vidi se i kako pristižu policijska vozila, kao i naoružani policajac koji zauzima položaj ispred bara. Mediji navode i da su trojica muškaraca istrčala iz bara noseći četvrtu osobu, prekrivenu krvlju. Snimak prikazuje kako pokušavaju i uspevaju da zaustave krvarenje, koje izgleda kao posledica prostrelne rane.

Američki predsednik Donald Tramp naveo je na svom nalogu na Tviteru da je ‘u potpunosti informisan o užasnoj pucnjavi’.

On je pohvalio policiju navodeći da je ‘pokazala veliku hrabrost’. Pozivajući se na policiju, ‘Los Anđeles tajms’ navodi da je ispaljeno najmanje 30 metaka.

Svedoci navode da su u baru većinom bili studenti, da je situacija bila haotična i da su ljudi počeli da iskaču kroz prozore.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!