Radio Bambi

Još dve žrtve korona virusa u Srbiji!

U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva virusa korona, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić. Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj dostigao 121.

Šeranić je rekao da je u proteklih 24 časa izvršeno 75 testiranja na virus korona, od čega je sedam pozitivnih. -“Kada je reč o osobama za koje je utvrđeno da su pozitivne na virus korona, tri su iz Kozarske Dubice, dve iz Gradiške, te po jedna iz Banjaluke i Doboja”, – naveo je ministar Šeranić. On je dodao da se u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom nalazi 16.443 osobe.

U FBiH su potvrđena 62 slučaja zaraze korona virusom, dok su tri osobe preminule.

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen korona virus (COVID-19). Peta žrtva je K. S. (1940. godište), koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu. On se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus. Šesta žrtva je ženska osoba P. B. (1958. godište) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Od korona virusa u Srbiji preminulo je ukupno šest osoba. Prema poslednjim podacima zaražene su 384 osobe. Najveći broj obolelih trenutno je u Beogradu, Nišu i Valjevu.

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore potvrdio je jutros još 14 slučajeva korona virusa. Time je broj obolelih u toj zemlji porastao na 67. Trenutni broj slučajeva po opštinama je ovakav: Tuzi 26, Podgorica 25, Herceg Novi 4, Budva 4, Ulcinj 3, Bar 3, Andrijevica 1 i Danilovgrad 1. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.356 osoba. Od korona virusa u Crnoj Gori je preminula jedna osoba.

U Hrvatskoj je od korona virusa zaražena 481 osoba. Na respiratorima je trenutno 14 bolesnika – 8 u Zagrebu, 3 u Osijeku, te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

U Severnoj Makedoniji je potvrđeno 177 slučajeva zaraze korona virusom, a troje je preminulo.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!