Radio Bambi

Junetina iz Semberije na tržištu Turske!

Na tržištu Turske uskoro će se naći junetina proizvedena u Semberiji. Rezultat je to dogovora turske kompanije “Tareks” i srpske kompanije “ZP-komerc” iz Vršana kod Bijeljine. Osim ovog dogovora, Turci su postigli dogovor i sa jednom kompanijom iz FBiH, koja će takođe junetinu izvoziti u Tursku. Radi se u kompaniji “Šišović” iz Rakitnog kod Posušja.

-“Predstavnici turske kompanije informisali su nas da su sklopili ugovore o uvozu mesa sa firmama iz Republike Srpske i FBiH, na osnovu kojih će ovaj aranžman sa Turskom biti nastavljen. Turski inspektori već su na terenu, tako da se prve isporuke u Tursku očekuju tokom naredne nedelje”, – uverava Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

On je podsetio da se zahtev prema turskoj strani odnosio na povećanje broja kooperanata, imajući u vidu, kako je naveo, značaj nastavka i unapređenja izvoza iz aspekta primarnih ciljeva poštivanja međunarodnih ugovora i obaveza BiH i otvaranja novih tržišta.

Izrazio je nadu da će u predstojećem periodu u posao sa Turskom biti uključen veći broj domaćih kompanija koje se bave klaoničarskom delatnošću i koje su sertifikovane od strane Turske, pri čemu će se, ističe, insistirati na otkupu primarne domaće proizvodnje.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!