Radio Bambi

Komšijski obračun Bošnjaka u Vlasenici!

Na porodičnu kuću porodice Jusić u selu Kuljančići, opština Vlasenica, došlo je do napada od strane članova porodice Saračević, njihovih komšija iz istog naselja. Incident se dogodio 10. jula u večernjim časovima, a sve je prijavljeno i Policijskoj stanici u Vlasenici.

Kako saznajemo, te večeri su otac i sin inicijala M. S. i M. S. polupali stakla na vratima i prozorima porodične kuće Jusića, nakon čega je vlasnik te kuće O. J. pucao iz gasnog pištolja. U policiji su rekli da su izašli na teren, obavili uviđaj, te priveli napadače, kao i da povređenih u ovom incidentu nije bilo.

-“Nakon incidenta, M. S. i M. S. su uhapšeni, a o svemu je obavešten tužilac u Istočnom Sarajevu. Protiv uhapšenih će biti dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu ‘oštećenje i oduzimanje tuđe stvari’, a protiv O. J. će biti dostavljen izveštaj zbog dela ‘izazivanje opšte opasnosti'”, – rekli su iz Policijske Uprave (PU) Zvornik.

Nezvanično, problemi i netrpeljivost između dve komšijske porodice traju već godinama, a o poslednjem incidentu na društvenim mrežama pisala je i Arnela Jusić, ističući da su napadnuti fizički, te da mole vlast za zaštitu njihovih i života njihove dece.

-“Moj komšija sinoć je došao sa svojim sinom pijan, psujući mom mužu, zvao ga da izađe da ga ubije. Kada je muž rekao da neće, on je otišao do kuće, doneo motku i pištolj zajedno sa svojim najstarijim sinom Midhatom, te napao na našu kuću. Jedva smo zatvorili vrata, razvalio je vrata i ušao u kuću. Pucali su, lupali i više ne znam još šta” – napisala je između ostalog Arnela.

Ona tvrdi da njihov komšija maltretira celo selo. Apeluje na nadležne da im pomognu, ističući da ne želi da njen muž ide u grob ili zatvor, kao i to da njihova deca proživljavaju traume.

Navodi da su joj muža isekli sekirom 2012. godine zbog čega je bio u bolnici, a da za to niko nije odgovarao. Sada im je, kako kaže, isti taj komšija došao u kuću da ih pobije, zbog čega su strahujući za svoje živote nakon poslednjeg incidenta izašli iz svoje kuće.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!