Radio Bambi

Kosovo traži priznavanje vozačkih dozvola!

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) samoproglašenog Кosova, potpisalo je sporazum sa Albanijom i Makedonijom o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola. Pokrenuta je hitna inicijativa za uzajamno priznavanje vozačkih dozvola između Vlade samoproglašenog Кosova i vlada Nemačke, Francuske, Švajcarske i Crne Gore.

Samoproglašeno Kosovo je prošle godine lansiralo svoje nove vozačke dozvole, opremljene najnovijom tehnologijom bezbednosti dokumenata i dizajnom koji je usklađen sa svim direktivama EU.

Srbija nije priznala Kosovo, a nije ni zvanično priznala nove vozačke, ali je status dokumenata sa Kosovom i Metohijom regulisan ‘posebnim sporazumom’, tako da i Srbi i svi ostali sa Kosova, i sa ‘novim vozačkim dozvolama’ mogu u Srbiju.

Pojedini albanski mediji su pisali ovih dana, kako su navodno građanima koji poseduju kosovsku vozačku dozvolu, od strane srbijanske policije izrečene novčane kazne od preko 1.000 evra.

MUP Srbije je demantovao ove navode, pozivajući se na pomenuti ‘posebni sporazum’.

Vlasti samoproglašenog Kosova su poručile ‘da nisu upoznate sa tim preprekama’, koje prema pisanju pomenutih medija, ‘Beograd izaziva’, ali ‘da će proveriti navode’ i da ‘ako su tačni, to znači da Srbija krši sporazum o slobodnom kretanju’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!