Radio Bambi

Krvava noć u Londonu!

Sedam osoba je izgubilo život u terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u Londonu, potvrđeno je iz londonske policije. Trojica napadača uleteli su kombijem među pešake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace ‘Borou’. Prema navodima londonske Hitne službe, više od 48 lakše i teže povređenih osoba je primljeno u pet bolnica širom britanske prestonice, dok je mnogima pomoć pružena i na licu mesta.

-“Naoružani policajci su veoma brzo i hrabro reagovali i sukobili se s trojicom osumnjičenih muškaraca koji su upucani i ubijeni na pijaci ‘Borou’. Nažalost, pored toga je preminulo još sedam osoba, nevinih žrtava”, – rekao je šef britanskih antiterorističkih jedinica Mark Rowley.

Prvi napad dogodio se oko 22:15h, kada je policija primila poziv da je beli kombi uleteo među pešake na Londonskom mostu. Ubrzo nakon toga, napadači su izašli iz kombija i uputili se ka obližnjoj tržnici ‘Borou’ i prolaznike napali noževima. Očevici kažu da su videli tri napadača koji su nosili velike noževe, pokušavali da iseku prolaznika i uzvikivali – ‘Ovo je u ime Alaha’.

Policija je osam minuta od prvog poziva ubila svu trojicu napadača.

Lodonska policija je potvrdila da su incidenti na Londonskom mostu i pijaci ‘Borou’ proglašeni za terorističke napade.

‘BBC’ navodi da su pristalice Islamske države (ISIL) putem društvenih mreža ‘pozdravile noćašnje napade u Londonu’, ali još niko nije preuzeo odgovornost za iste.

U Ambasadi Srbije u Londonu kažu da za sada nema podataka o srpskim žrtvama, a da se više informacija očekuje nakon sastanka konzula sa zvaničnicima.

Ovo je drugi teroristički napad u Britaniji za manje od mesec dana. Veliku Britaniju je 22. maja zadesio teroristički napad u kojem su, na kraju koncerta američke tinejdž-zvezde Arijane Grande u Mančesteru, ubijene 22 osobe, među kojima je bilo i dece. Ranjeno je više od 100 osoba, a neke od njih su i dalje u kritičnom stanju. Za taj napad odgovornost je preuzela Islamska država (ISIL).

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!