Radio Bambi

Lukač: Intenzivno radimo na istrazi! (Video)

O trostrukom ubistvu u Glamočanima, ubistvu policajca u Prijedoru, i bezbednosoj situaciji u Republici Srpskoj, za emisiju “Pečat” javnog servira Republike Srpske, govorio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. -“Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)Republike Srpske ima dovoljno saznanja i materijalnih dokaza za umešanost Benedija Đukanovića i Emilija Balda, te ubijenog Željka Kovačevića, u pripremi i izvršenju samog ubistva Slaviše Krunića”, – rekao je Lukač.

-“Lice koje se dovodi u vezu s direktnim izvršenjem, Benedi Đukanović, legitimisan je u Derventi. U tom trenutku nismo znali da je on umešan u ubistvo. Јoš uvek nemamo informaciju da je prešao granicu, ali smo u saradnji sa Policijom Srbije i verujemo da će u narednom periodu biti uhapšen i procesuiran”, – naveo je Lukač.

Ministar je naglasio da se Đukanović dovodi u direktnu vezu s ubistvom, zajedno sa drugim licem Željkom Kovačevićem, koji je ubijen na licu mesta, i trećim licem koje je uhapšeno na licu mesta Emiliom Baldom, koji je predat Tužilaštvu.

-“I dalje radimo na prikupljanju materijalnih dokaza. Pronašli smo dve puške koje su korištene prilikom ubistva, i neke druge materijalne dokaze, koje će poslužiti prilikom DNK analize, i povezivanjem sa počionicoma koji će se kasnije koristiti na sudu”, – naglasio je ministar Lukač.

Istakao je da MUP nastoji da informacije koje su bitne za istragu ne daje u javnost, jer time može da se ugrozi istraga. Dodao je da će se i narednih dana intezivno raditi na istrazi da bi se utvrdile sve činjenice koje su vezane za ovaj slučaj, kao i da utvrde sva lica koja imaju bilo kakvu poveznicu sa izvršiocima ovog teškog zločina.

Detaljnije u video snimku ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!