Radio Bambi

Masovna vakcinacija u Crnoj Gori!

Jutros je u Crnoj Gori počela masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa (COVID-19). Sudeći po redovima koji su se stvorili ispred punktova interesovanje građana je veliko. Prema pisanju crnogorskih medija, građani mogu da se vakcinišu bez zakazivanja.

Širom Crne Gore masovna vakcinacija sprovodi se na 140 punktova, a radno vreme je od 8-20h.

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović saopštila je da će građani moći da biraju između vakcina koje u tom trenutku budu dostupne, dok će onima koji boluju od nekih bolesti vakcinu preporučiti izabrani lekar.

-“Svaki građanin koji želi da se vakciniše to će moći da uradi onda kad to poželi na vakcinalnom punktu u svojoj opštini. Kome je komfornije može da se prijavi onlajn”, – rekla je Borovinić Bojović.

Iz Vlade Crne Gore su saopštili da je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana. Revakcinisalo se gotovo 24 hiljade osoba, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih vakcina “Sinofarm” stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.

Pridružite nam se i na Viberu i pozovite i vaše prijatelje da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!