Radio Bambi

Mesić dolazi u Bijeljinu kod Mićića, oštre reakcije!

U medijima se pojavila informacija da će poznati hrvatski političar i poslednji predsednik Predsedništva SFRJ, Stjepan Mesić, sutra posetiti Bijeljinu. Prve reakcije su bile blage, jer su svi vest primili s rezervom, ali kada je gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, zvanično potvrdio da Mesić stiže, reakcije su postale veoma oštre.

Udruženja nastala iz minulog odbrambeno-otadžbinskog rata, veterani Vojske Republike Srpske, većina građana Bijeljine, slažu se da je ovo nedopustivo. Komentari Bijeljinaca na društvenim mrežama su, blago rečeno, veoma negativni, a građani su posebno ogorčeni na prvog čoveka Bijeljine.

-“Sastaću se sutra sa Mesićem u Bijeljini, a da li je i gde organizovan njegov sastanak sa privrednicima to ne mogu da potvrdim, nemam informaciju o tome”, – rekao je Mićić novinarima.

Iz Gradske službe je potvrđeno da sastanak Mićića i Mesića neće biti otvoren za javnost.

Mediji prenose i da je planiran Mesićev sastanak sa vodećim privrednicima u Semberiji. S druge strane, predsednik Saveta privrednika Grada Bijeljina, Đorđe Slavinjak, kaže da nije upoznat o Mesićevom dolasku i bilo kakvim sastancima.

Iz Udruženja veterana Garde Panteri, poručuju da su svi borci sa područja Bijeljine šokirani najavom dolaska Mesića, te činjenicom da će on biti primljen u Gradskoj upravi.

-“Tražimo od gradonačelnika Miće Mićića da otkaže ovaj sastanak, jer Mesić nije dobrodošao u Bijeljinu. Mesić je poznat kao jedan od najvećih srbomrzaca. To je čovek koji je zabio nož u leđa bivšoj Јugoslaviji i koji konstantno iznosi antisrpske stavove. Veterani Garde Panteri će pozvati građane da sutra dođu pred zgradu Gradske uprave i spreče ulazak Mesića”, – izjavio je predsednik Udruženja veterana Garde Panteri, Petar Cvijetinović.

Nezvanično, sastanak Miće Mićića i Stjepana Mesića, biće organizovan na tajnoj lokaciji na području Bijeljine. Tema sastanka će, između ostalog, biti i investiranje određenih kompanija iz Hrvatske u Semberiji i još nekim delovima Srpske. Poznato je da Mesić zastupa neke od vodećih hrvatskih kompanija i upravo je to razlog što će biti upriličen i sastanak sa privrednicima Bijeljine, na kome će se razgovarati o poslovnoj saradnji.

Teoretičari zavere pišu na društvenim mrežama da Mesić prenosi određene poruke Mićiću, koji je, iako nije zvanično predsednik najveće opozicione stranke u Srpskoj (SDS), njen ‘veoma bitan igrač’. Poruke koje donosi Mesić, navodno šalju ‘određeni stranci’, a radi se o planu rušenja aktuelne vladajuće koalicije u Srpskoj.

Hoće li se tokom narednog dana otkriti javnosti više detalja o ovoj famoznoj poseti Bijeljini, ostaje nam da sačekamo jutro, ono je barem pametnije od večeri.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!