Radio Bambi

Mićić – Ovako ne treba i ne može!

Potpredsednik ‘SDS-a’ i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, ocenio je danas da je kriza u Republici Srpskoj ušla u ‘veoma rizičnu fazu kojoj se ne nazire kraj’ i poručio da rešenja treba tražiti u dijalogu. Poručio je i da su sukobi nepotrebni, te da se vlast dobija i gubi samo na izborima.

-“Јeste teško doći do dijaloga, ali najgora varijanta je da dođe do sukoba. Ne smemo doći do dešavanja poput onih u Makedoniji i bolje je da smenimo sve nas političare i da dođu drugi koji mogu pričati u interesu naroda”, – rekao je Mićić na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora ‘SDS-a’ Bijeljina. On kaže da je narodu u Republici Srpskoj previše ratova i svađa, da se teško živi i opstaje, te da političari umesto priče o podelama i foteljama treba da ozbiljno i zajednički rade na stabilnosti i ekonomskom jačanju Srpske.

-“Generalno, ovako ne treba i ne može, ni u jednoj varijanti ne treba doći do sukoba, a ciljevi se moraju znati i potrebe građana se moraju poštovati ako želimo uopšte da vršimo vlast, a ne samo da mislimo o tome da ostanemo na vlasti”, – istakao je Mićić.

Komentarišući verbalni sukob između ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i lidera ‘SDS-a’ Vukote Govedarice, Mićić je rekao da će ‘SDS’ poštovati Lukača koliko i on bude poštovao njih i njihove rukovodioce. -“Poštujem institucije Republike Srpske, ministra Lukača i njegovo učešće u ratu, a hoću da i on poštuje moje učešće u ratu i naše stavove”, – zaključio je Mićić.

On je naglasio da stalno optuživanje ‘SDS-a’ da ruši poredak i Republiku Srpsku ‘u najmanju ruku nije korektno’, dodavši da je ‘SDS stvorio Srpsku i da nikada neće biti protiv Republike Srpske, što nije ni sada’.

-“Narod je taj koji će da kaže ko treba dalje da vlada, vlast se dobija i gubi samo na izborima i treba biti ozbiljan političar i čovek i izaći iz krize na normalan način, u interesu građana”, – zaključio je potpredsednik ‘SDS-a’. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!