Radio Bambi

Misteriozna smrt Bošnjaka u Norveškoj!

Amel Hamzić iz Zenice (FBiH) sumnja da je njegov otac Fahrudin ubijen u Norveškoj, a sve zbog nedavnog dobitka na ‘Lotou’ i imovine koju poseduje. On tvrdi, a federalni mediji prenose, da navodno iza svega stoji Fahrudinova nevenčana supruga Ema, koja ga nije obavestila o iznenadnoj očevoj smrti.

-“Otac je duže vreme živeo u Norveškoj. Imao je nekih problema s kostima, zbog čega je pio lekove. Međutim, odjednom ja dobijam informaciju od rođake kojoj se javila njegova nevenčana supruga da je preminuo od infarkta”, – objašnjava Hamzić.

On je 22. aprila, kada je saznao za očevu smrt, bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt sa njegovom nevenčanom suprugom da bi dobio smrtovnicu i tako saznao datum sahrane. Posebnu sumnju na priču o smrti oca Fahrudina, koji je kasnije ime promenio u Filip Antonio Vestol, daje činjenica da je dobio na ‘Lotou’ osam miliona i 400.000 kruna (više od 850.000 evra), a, pored toga, imao je još imovine. Od trenutka novčanog dobitka prekinut je svaki kontakt s njim. Nevenčana supruga, tvrdi Hamzić, nakon toga je koristila očev Fejsbuk.

-“Rekla je da loše utičemo na njega i da ćemo zbog toga prekinuti kontakt. Osim toga, zbog načina na koji nam je javljeno da je preminuo, ali i da se krije datum sahrane i još mnogo detalja, moja porodica i ja sumnjamo da je ubijen, odnosno otrovan! Tražili bismo obdukciju, ali svi kontakti su nam ukinuti”, – naglasio je Hamzić.

Ne krije da s ocem nije imao dobar odnos, ali su bili u redovnom kontaktu. Kod njega je, o čemu svedoči fotografija, bio 2014. godine, a godinu kasnije otac je dolazio u FBiH. Hamzić veruje da je njegov otac možda ostavio i testament koji bi otkrio mnogo detalja.

-“Mislim da je mogao da ostavi testament u kome bi saznali dosta stvari. Međutim, sve i ako je ostavio, mi ne možemo doći do njega. Ta žena s kojom je živeo mogla ga je i uništiti”, – smatra Hamzić.

Amelu sumnje daje i informacija koju je dobio od očeve nevenčane supruge dok su još bili u kontaktu, da je Fahrudin izrazio želju da bude kremiran.

-“Odjednom je počela i priča o kremiranju. Iskreno, sumnjam da je moj otac to želeo. To mi, takođe, daje sumnju da se neke stvari žele prikriti ili da se na taj način želi sprečiti da se danas, sutra dokažu neke stvari”, – rekao je on.

-“Obraćao sam se na sve strane, pisao ambasadama i konzulima, međutim, ništa nisam uspeo saznati. Jedino sam saznao da je sa Emom živeo u vanbračnoj zajednici, iako ona tvrdi da su venčani. Poslednje mesto stanovanja bio je mali gradić Halden i više ništa ne znam”, rekao je Amel, koji je pozvao dijasporu u Norveškoj da mu pomogne.

-“Nakon što sam se našao u bezizlaznoj situaciji, svoju priču sam odlučio podeliti u javnosti kako bi pozvao sve ljude iz FBiH koji žive u Norveškoj da mi jave ako imaju neke podatke o tragediji”, – kaže Amel.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!