Radio Bambi

Moguće ukidanje škole u K.Polju!

-„Ukoliko do 22. novembra bošnjačka deca iz Konjević Polja ne krenu na nastavu, škola će biti ukinuta, a učenici prebačeni u školu u Bratuncu“, – rekao je ministar prosvete RS Goran Mutabdžija. Ovim se dakle potvrđuje da je neistina, ono što su pojedini mediji preneli, da će deca školovanje nastaviti u Sapni (FBiH).

Na današnjem sastanku ministra prosvete sa advokatom roditelja iz Konević Polja, nije postignut nikakav konkretan dogovor. Sve bi, međutim, moglo da završi na sudu.

-„Ukoliko ne budemo rešili kroz dogovore ove probleme, naravno da će ovaj slučaj dobiti sudski epilog“, – rekao je advokat roditelja Nedim Ademović.

Ministarstvo prosvete je roditeljima iz Konjević Polja već nudilo predlog da se nacionalna grupa predmeta izučava fakultativno, ali je taj predlog odbijen. Od početka septembra, deo bošnjačke dece ne dolazi na nastavu u područnu školu u Konjević Polju. Roditelji su već mesec dana u šatorskom naselju ispred zgrade OHR-a u Sarajevu i traže da se u rešavanje problema uključi i međunarodna zajednica.

Pojedini mediji danas prenose kako iza svega ovoga stoji koalicija “1.Mart” i Emir Suljagić, koji ovim bojkotom žele izazvati nemire u delovima Srpske gde žive većinom Bošnjaci.

ATV / RADIO BAMBI

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!