Radio Bambi

MUP Srpske: Uhapšeno devet osoba

U okviru operativne akcije „SISTEM 2023“, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske lišili su slobode devet lica. Na teret uhapešnima stavljaju se krivična dela ”Iskorištavanje dece za pornografiju”, “Pranje novca“ i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

-“Akciju su realizovali policijski službenici Odeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije u saradnji sa pripadnicima Policijskih uprava Bijeljina, Doboj i Banjaluka koji su postupajući po naredbama nadležnih sudova, izvršili pretrese na osam lokacija za koje se utvrdilo da ih koriste lica koje se dovode u vezu sa izvršenjem gore navedenih krivičnih dela. Prilikom pretresa pronađena su i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog dela i to računari, tableti, mobilni telefoni, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela, kao i predmeti koji ukazuju na izvršenja drugog krivičnog dela”, – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Nakon završene kriminalističke obrade, lica će uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu biti predata nadležnim tužilaštvima.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!