Radio Bambi

Na današnji dan uništena zgrada TVNS!

Na Svetski dan slobode medija 1999. godine, tokom NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, uništena je zgrada Televizije Novi Sad (TVNS). Zgrada TVNS na Mišeluku je tokom 78 dana vazdušnih udara NATO alijanse pet puta bila meta. Iako ni u jednom od tih napada nije bilo ljudskih žrtava, pričinjena je velika materijalna šteta, a zgrada televizije i veći deo opreme u potpunosti su uništeni.

Kamen temeljac za dom Televizije Novi Sad na Mišeluku postavljen je 22. juna 1973. godine, a poslednji deo kompleksa od preko 23 hiljade kvadrata useljen je 1996. godine. Samo tri godine kasnije emitovan je poslednji program iz ove zgrade – skraćena verzija Dnevnika na mađarskom jeziku.

Iako je u međuvremenu Televizija Novi Sad transformisana u Javnu medijsku ustanovu Radio-televizija Vojvodine (RTV), program i dalje emituje iz podstanarskih prostorija.

U toku je proces izgradnje nove zgrade RTV-a. Tehnički direktor RTV-a Jovan Bačić kaže ‘da bi se započelo sa izgradnjom novog objekta, potrebno je srušiti i ukloniti ostatke obe stare zgrade’.

-“Projekat za rušenje postoji, određena su i sredstva za tu namenu, a Javna nabavka za odabir izvođača je pri samom kraju. Za 10-15 dana očekuje se potpisivanje ugovora, nakon čega će se u vrlo kratkom roku započeti sa rušenjem ostataka zgrada”, – kaže Bačić.

-“Nova zgrada RTV-a će pre svega biti savremena, biće podeljena u dva organizaciona dela, proizvodno-tehnološki i programsko-poslovni”, – objašnjava Bačić.

Pogledajte video prilog!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!