Radio Bambi

Napad u Parizu, nožem ubadao ljude na ulici!

Najmanje jedna osoba je ubijena, a najmanje sedmoro je lakše i teže povređenih u večerašnjem napadu nožem u centru Pariza. Policija je ubila napadača. Za sada neidentifikovani muškarac napao je nožem prolaznike u samom centru Pariza pre nego što ga je ubila policija”, – javila je ‘BFM TV’. 

Među povređenima, dve osobe su u teškom stanju. Napadača je ubio policajac koji je bio u patroli.

Francuski ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da se napad odigrao i da ima žrtava, ne iznoseći detalje.

Izvori iz pravosuđa su rekli da vlasti razmatraju da li bi kancelarija tužilaštva zadužena za borbu protiv terorizma trebalo da bude zadužena za ovaj slučaj.

Pozivajući se na svedoke, pojedini mediji prenose da su ljudi počeli da beže sa ulica i uleću u restorane u vreme napada, da je napadač uzvikivao pre napada ‘Alahu Akbar’, te da je usmrtio jednu i povredio osam osoba, od kojih su dve imale ozbiljne povrede. Dodaju da je policija prvo pokušala da ga ‘umiri’ elektrošokerom, ali to nije uspelo, te su morali da pucaju.

Francuska vlada osudila je ovaj “gnusan napad”.

-“Izašao sam iz zgrade i odmah mi je rečeno da se vratim unutra jer je na ulici ‘ludak naoružan nožem’. Ušao sam, a onda sam čuo sirene, ali i dva pucnja. Posle sam pričao sa ljudima koji su bili na licu mesta i oni su mi rekli da je nasumično birao ljude, kao i da su policajci pokušali da ga umire elektrošokerom, ali to nije uspelo i morali su da pucaju. Policija je obezbedila mesto napada i tvrde da je situacija pod kontrolom. Hitna pomoć stiže”, – napisao je novinar Čarls Pelegrin na društvenim mrežama.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!