Radio Bambi

Nećemo dozvoliti oduzimanje naših prava!

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas da je u Međunarodni sud pravde u Hagu stiglo pismo koje je uputio, a povodom podnošenja bošnjačkog zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije. On je istakao da nema ništa novo da saopšti kada je reč o ambasadoru BiH u Hagu Mirsadi Čolaković, koja, prema instrukciji bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, nije dostavila pismo ministra inostranih poslova BiH, a koje je bilo u zatvorenoj koverti upućeno Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

-“Јa i PDP, u kojem sam potpredsednik, želimo mir i stabilnost u regionu, ekonomske reforme, borbu protiv korupcije, brzi evropski put BiH. Najveći smo zagovornici za to, ali nećemo dozvoliti nikome da nam oduzima naša prava i nadležnosti koja nam pripadaju”, – rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Crnadak očekuje da se sve u BiH rešava u institucijama i da se više ne dešava da se institucije uzurpiraju i privatizuju.

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović naložio je ambasadoru BiH u Hagu Mirsadi Čolaković da ne prosledi pismo koje je Crnadak uputio Međunarodnom sudu pravde, u kojem se ističe da je Izetbegovićeva odluka o pokretanju revizije presude protiv Srbije donesena izvan institucija BiH i da zbog toga nije pravosnažna.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!