Radio Bambi

Novac, pa zdravlje!

Filip Toroman (10) iz Beograda preminuo je juče u strašnim mukama zbog teškog oblika tumora jetre. Nesrećni dečak jedan je od mališana koji su u poslednje vreme izgubili bitku za život, i to prvenstveno zato što nije bilo novca za skupe operacije u inostranstvu. Među njima je i Zoja Mirosavljević (8) iz Novog Sada, koja se borila s Batenovom bolešću sve dok 6. avgusta nije preminula.

Filip je naizgled bio sasvim zdrav dečak, ali 7. maja, kad je trebalo da krene na ekskurziju na Kopaonik, skočila mu je temperatura, nakon čega su lekari vrlo brzo dijagnostikovali tumor jetre.

-“Ispostavilo se da su simptomi obične prehlade ukazali na ono najgore, četvrti stepen tumora jetre. Proglasili su ga neoperativnim pacijentom, ali ipak smo pronašli neke klinike u svetu na kojima bi specijalnim metodama tretirali njegovu bolest. Rešili smo da se borimo i probamo sve”, – rekao je Filipov otac Saša Toroman u maju ove godine za emisiju „Eksploziv“.

Kako kaže, Filipa je često začikavao, pa je voleo da ga pita ko je od dečaka najjači u školi, ali Filip se nikad nije hvalio niti je bio umišljen.

-“Pitam ga ja: „Ko je jači, ti ili onaj krupniji dečak?“, a on mi odgovara „Tata, zajedno smo jači“, – kroz suze je prepričavao Saša. Pre nekoliko meseci, kad se Filipu stanje pogoršalo, njegovi roditelji su se oglasili na Fejsbuku.

-“Naš sin je juče imao najteži dan. Tumor je pukao i počeo da krvari. Sad je u komi, održavaju mu život aparatima. Čekamo iz sata u sat, njegova hrabra mala duša je u božjim rukama”, – napisali su njegovi roditelji.

KURIR

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!