Radio Bambi

Novi most na Savi kod Rače grade i roboti!

Gradilište novog mosta na reci Savi kod Sremske Rače obišli su srpski ministar građevinarstva Tomislav Momirović, kao i vlasnik i regionalni direktor turske kompanije “Tašijapi” (Tasyapi) Emrulah Turanli i Amirmehdi Asghari. Momirović je nakon obilaska gradilišta novinarima rekao da se od početka gradnje radovi obavljaju uz upotrebu novih tehnologija i da sve teče zadovoljavajućom dinamikom.

Iz Ministarstva građevinarstva je saopšteno da su u toku betonski radovi na izradi donjeg i gornjeg stroja mosta preko reke Save, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. Do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan rečni stub, a u toku su radovi na izgradnji drugog. Most će imati oko 5.500 kubika čeličnog materijala, koji se izgrađuje u pogonima u Istanbulu i transportuje se kamionima na gradilište.

Ovaj građevinski poduhvat jedinstvenim u Srbiji čini to što se u izgradnji mosta preko reke Save prvi put na teritoriji Srbije primenjuju roboti i posebni laseri za skidanje nečistoća sa čelika, koji pomažu da se dostigne vrhunski kvalitet čelične konstrukcije mosta.

Kako je rekao Dragan Jocić iz JP “Putevi Srbije, na ovom gradilištu svi mladi inženjeri iz Srbije susreću se sa najmodernijom građevinskom tehnologijom što će im nesumnjivo omogućiti sticanje novih znanja i veština.

Ovom prilikom Emrulah Turanli, vlasnik kompanije “Tašijapi” izrazio je zahvalnost Vladi Srbije jer su njegovoj kompaniji otvorili sve horizonte i pomogli da urade ovaj projekat kako treba.

On je poručio ministru Momiroviću da predsednicima Vučiću i Erdoganu prenese da će njegova kompanija uraditi ovaj projekat najkvalitetnije moguće. -“Ovo će biti projekat broj jedan na Balkanu, i završićemo ga pre vremena, to vam ja obećavam”, – rekao je Turanli.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!