Radio Bambi

Novozaraženih u Srpskoj 76, a u FBiH 301!

U današnjem saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u protekla 24 časa testirano 506 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 76 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 43 muške i 33 ženske osobe, od kojih je 10 mlađe, 56 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta 11 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po pet osoba je iz Bijeljine i Prnjavora, po četiri osobe iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice i Han Pijeska, po tri osobe su iz Istočne Ilidže, Кotor Varoša, Laktaša, Foče i Čelinca, po dve su iz Jezera, Pala i Prijedora i po jedna osoba je iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Кneževa, Кozarske Dubice, Osmaka, Rudog, Sokoca, Srebrenice i Ugljevika.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Višegrada. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.136 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 183 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 280, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.097 osoba, a nadzor je završen kod 43.509 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH je u novom izveštaju saopštio da je u protekla 24 časa testirano 974 laboratorijska uzorka, od kojih je 301 pozitivno na virus korona. Zaključno sa današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 3.557 slučajeva korona virusa, a od početka pandemije preminulo je 178 osoba.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!