Radio Bambi

Od 1. decembra ulazak u Hrvatsku samo uz PCR test!

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj još uvek je nestabilna, a tamošnji Krizni štab je doneo nove mere. Između ostalog, Hrvatska je prva zemlja EU koja se odlučila ponovo uvesti ograničenja na svojim granicama.

Saopšteno je večeras da se od 1. decembra u Hrvatsku može ući isključivo uz negativan PCR test na korona virus.

-“Donesena je nova odluka kojom se zabranjuje prelaz na graničnim prelazima. Putnici iz rizičnih područja EU/Šengena moraju imati negativan PCR test na korona virus, koji nije stariji od 48 časova ili se moraju odmah testirati pri dolasku u Hrvatsku i u izolaciji čekati rezultate testa. Ovo se odnosi na celo područje EU/Šengena, osim za ostrvo Fasta u Finskoj, jer je jedino ono u ‘zelenoj zoni’, odnosno nije rizično područje”, – rekao je Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske.

-“Izuzetak su pogranični i zdravstveni radnici, te oni koji su u tranzitu kroz Hrvatsku i ne borave u Hrvatskoj duže od 12 časova”, – dodao je Božinović.

Što se tiče trećih zemalja (BiH, Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija…), putnici iz njih ne mogu još uvek putovati u Hrvatsku, osim ako imaju prijavljeno stalno prebivalište ili urednu radnu dozvolu u Hrvatskoj.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!