Radio Bambi

Od 19. maja nova pravila za ulazak u Austriju!

Austrija je najavila novo popuštanje epidemioloških mera od 19. maja, a između ostalih biće primenjena i nova pravila na granicama ove zemlje. Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije trenutno radi na prilagođavanju nove uredbe u vezi sa pravilima za ulazak u zemlju, a koja uključuju i korona pasoše (sertifikate o vakcinaciji).

Najavljeno je da će se nova uredba odnositi na klasifikaciju rizičnih regiona na osnovu liste evropske agencije za zdravstvo ECDC.

Za ulazak u Austriju ubuduće će postojati tri kategorije: ulazak iz “zeleno” kategorisanih država, za koje neće važiti nikavi preduslovi, te i ulazak iz “crvenih” ili narandžastih” zemalja, za koje će biti uvedena obaveza posedovanja dokaza o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativni testovi na korona virus.

Od 19. maja, ako neko u Austriju dolazi iz “tamno crvenih” regiona on će morati sa sobom imati jedan od ova tri dokumenta, i dodatno će morati u karantin.

Trenutno u Austriju ne mogu da ulaze turisti, već samo osobe sa urednom boravišnom ili radnom dozvolom i to uz negativan PCR ili antigenski test, kao i desetodnevni karantin, koji se može prekinuti najranije petog dana izolacije uz negativan test.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!