Radio Bambi

Od marta još jedno poskupljenje cigareta!

Odmah nakon što su odahnuli zbog ‘stopiranja’ usvajanja Zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima, pušače u Republici Srpskoj čeka novo poskupljenje cigareta. Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) saznajemo da će novo poskupljenje cigareta biti od 1. marta ove godine.

Cigarete će od pomenutog datuma biti skuplje za 0,10 KM po paklici, dok će samo nekoliko vrsta cigareta biti skuplje za 0,20 KM po paklici.

-“Poreski obveznici i druga lica koja se bave prometom cigareta i duvana, dužni su popisati zalihe istih na dan 01.03.2018. godine pre početka prometovanja i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru ‘UIO’. Na zatečene zalihe mora se obračunati razlika akcize u skladu sa Odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne akcize na cigarete i iznos akcize na duvan za pušenje za 2018. godinu, koja se mora uplatiti na Jedinstveni račun ‘UIO’, – rečeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

U nastavku pogledajte novi cenovnik cigareta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!