Radio Bambi

Od nedelje u Brčkom policijski čas!

Zbog veoma loše epidemiološke situacije na području Brčko distrikta danas je doneta odluka o uvođenju rigoroznijih mera u borbi protiv pandermije korona virusa. Kako je rekao novinarima Akif Pezerović, šef Odeljenja za zdravstvo, na snagu se vraćaju mnoge mere koje su bile na snazi u martu i aprilu ove godine.

-“Uvodi se policijski čas na prostoru Brčko distrikta u vremenu od 22 do 5 časova. Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata, kladionica, teretana, fitnes centara. Prestanak rada škola, s tim da se alternativno traži od Odeljenja za obrazovanje da pokušaju organizovati alternativnu nastavu, onlajn”, – rekao je Pezerović.

Na području Brčko distrikra zaustavlja se sav javni prevoz.

Zabranjen je i svaki oblik javnog okupljanja, uključujući i okupljuanje u većem obimu u privatnim objektima. Rad javnih ustanova takođe će biti organizovan na način da se izbegne prisustvo većeg broja lica na radnom mestu. Ovu meru preciznije će urediti šefovi odeljenja.

Na sahranama je dozvoljeno prisustvo do 30 lica. Takođe se preporučuje verskim autoritetima na području Distrikta da organizuju verske obrede na način sličan onome u martu i aprilu ove godine.

Najavljeno je i obeštećenje za lica koja po ovoj naredbi neće moći obavljati svoje delatnosti.

Nove restriktivne mere i policijski čas stupaju na snagu u nedelju, 22. novembra.

-“Saloni lepote, hipermarketi, supermarketi i svi ostali objekti koji nisu nabrojani u naredbi, nastavljaju sa ranije utvrđenim radom. Uzevši u obzir da je na snazi novi Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, predviđene su oštrije sankcije za sve one koji budu kršili navedene mere”, – naglasio je Pezerović.

Direktor Bolnice u Brčkom, dr Dušan Stokić, rekao je da je zdravstveni sistem na ivici pucanja i istakao da su nove mere iznuđene neodgovornim ponašanjem ljudi.

-“Trenutna situacija u bolnici je zabrinjavajuća, naši kapaciteti su popunjeni. U bolnici se trenutno nalazi 100 pozitivnih pacijenata, a 50 posto ukupnih kapaciteta pretvoreni su u kovid odeljenja”, – rekao je dr Stokić.

Iz policije Brčko distrikta je saopšteno da će se sav tranzitni saobraćaj kroz Brčko, u vreme trajanja policijskog časa, odvijati obilaznicom.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!