Radio Bambi

Od večeras u Srpskoj policijski čas! (Video)

Na celoj teritoriji Republike Srpske od večeras se uvodi ‘policijski čas’, na način kako je to već ranije urađeno u Srbiji. Od večeras, pa svake naredne večeri do daljnjeg, zabranjuje se kretanje i okupljanje u vremenskom periodu od 20:00-05:00h.

U navedenom periodu se mogu kretati samo radnici određenih službi koje obavljaju određene poslove, oni koji odlaze u noćnu smenu i lica sa posebnim odobrenjima.

Nove mere se uvode zbog neodgovornih pojedinaca, jer su prethodnih dana zabeležena privatna okupljanja na kojima je bilo od 20 do 50 ljudi.

-“Nema izlazaka iz kuća i stanova posle 20:00h, nema okupljanja i organizovanja privatnih zabava. Ko ne bude ovo poštovao biće kažnjen, a minimalna novčana kazna će iznositi 500 maraka. Situacija je ozbiljna, krajnje ozbiljna, moramo poštovati ove mere”, – rekao je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

-“Nećemo dopustiti da nekoliko desetina neodgovornih građana, ugrozi veliku većinu koja se pridržava svih naredbi. Mi smo prvi ovde počeli da uvodimo mere, ali to ne znači da smo se odbranili”, – dodao je Dodik.

Dodik je najavio da će biti uvedena i mera potpune zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina. On je rekao i da su na granici postavljeni šatori u koje će biti smešteni državljani BiH koji stižu iz inostranstva, navodeći da će se tamo sprovoditi medicinska trijaža, odakle će neki, posle testiranja na korona virus, ići u medicinski šator, a ostali putem saradnje sa lokalnim zajednicama u opštine gde imaju mesto boravka.

Ne isključuje i mogućnost formiranja medicinskih punktova na entitetskim linijama.

Pogledajte video prilog.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!