Radio Bambi

Održan Eko-festival u BN!

Na lokaciji Ekološko istraživačkog centra “Jezera” u Bijeljini završena je trodnevna manifestacija Eko-festival, koja je posvećena promociji ekologije i zaštite životne sredine. Festival je okupio pedesetak učesnika iz nekoliko opština Republike Srpske i Federacije BiH. Ovo je prvi festival koji je održan u prirodnom ambijentu “Jezera”, a organizovan je s ciljem inovativnog pristupa rešavanju problema zagađenja životne sredine, prezentovanjem niza sadržaja edukativnog i kulturno-zabavnog karaktera.

U Ekološkom udruženju “Eko-put” iz Bijeljine, koje je organizator festivala, kažu da se na ovaj način utiče i na podizanje nivoa ekološke kulture pojedinca i društva u celini. “Ekološka kultura je deo opšte kulture i svakodnevnog života, njom ne pokazujemo samo odnos prema prirodi i životnoj sredini već i vrednost koju drugi čovek ima za nas”, rekla je Srni predsednik “Eko-puta” Snežana Jagodić-Vujić.

Na festivalu su održane i dve eko-radionice u okviru projekta “Promenimo navike – smanjimo zagađenje životne sredine”.

 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!