Radio Bambi

Ograničena kupovina određenih namirnica!

Većina građana Republike Srpske proteklih dana je napunila svoje ostave, frižidere, zamrzivače, podrume, velikim količinama brašna, ulja, šećera i raznim drugim namirnicama. Nisu slušali apel vlasti, apel menadžmenta marketa, da nema potrebe za gomilanjem hrane, jer do nestašice neće doći.

Od danas se uvode nove mere.

Republički štab za vanredne situacije ograničio je prodaju proizvoda u svim prodajnim objektima u kojima se obavlja trgovina na malo na način da jedno fizičko lice ne može kupiti više od propisane količne.

Brašna možete kupiti 25 kilograma po osobi, soli dva kilograma, šećera tri kilograma, ulja tri litra, sredstva za održavanje lične higijene tri kilograma, odnosno litra, sredstva za održavanje higijene predmeta i prostora 10 kilograma, odnosno litara.

Za realizaciju ovog zaključka zaduženo je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i primenjuje se do 30. marta, sapoštio je Republički štab za vanredne situacije.

Ostale namirnice (i ovih dana tražen kao nikada pre – toalet papir), možete i dalje da kupujete u neograničenim količinama.

Republički štab za vanredne situacije ograničio je rad apoteka radnim danima od 8:00h – 18:00h, a vikendom od 8:00h-13:00h. Ovaj zaključak Republičkog štaba ne odnosi se na apoteke koje organizuju dežurnost ili pripravnost. Jedinica lokalne samouprave dužna je da, u vreme kada apoteke ne rade, obezbedi kontinuirano snabdevanje lekovima i medicinskim sredstvima, u skladu sa potrebama jedinice lokalne samouprave, putem dežurstva ili pripravnosti u najmanje jednoj apoteci, u skladu sa propisima koji uređuju apotekarsku delatnost, saopšteno je iz Republičkog štaba za vanredne situacije. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i primenjuje se do 30. marta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!