Radio Bambi

Olujno nevreme, u pojedinim opštinama vanredno stanje!

Zbog jakog olujnog vetra i nevremena, Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica doneo je danas Odluku o proglašenju vanredne situacije na području ove opštine. Tokom trajanja vanredne situacije građani su dužni da uklone svoja motorna vozila sa uzbrdica, ispod drveća i drugih potencijalno rizičnih mesta, te da osiguraju predmete na terasama, kao i sve one predmete koji mogu izazvati opasnost.

Za vreme trajanja vanredne situacije biće obustavljena nastava u školama, a neće raditi ni Predškolska ustanova “Prvi koraci. Na opštinskom parkingu nalaziće se cisterna sa vodom, za potrebe snabdevanja stanovništva tehničkom vodom.

Kompletno područje opštine Han Pijesak od sinoć je bez električne energije zbog nestanka struje na dalekovodu.

Јak vetar dodatno je stvorio probleme u elektrosnabdevanju u opštinama Vlasenica, Foča, Novi Grad i Krupa na Uni. Prema prognozama meteorologa jak olujni vjetar duvaće još večeras i u jutarnjim časovima, a do slabljenja će doći sutra tokom dana.

Trenutno, najteže je u Kneževu, gde je jak vetar srušio borove koji su blokirali i regionalni put. I u ovoj opštini je proglašeno vanredno stanje. Ekipe su danonoćno na terenu i sklanjaju drveće pa je put trenutno prohodan, a kreće se uz dodatni oprez. Oštećeno je nekoliko kuća i automobila na području ove opštine. U prekidu je nastava u osnovnoj školi, a časovi u srednjoškolskom centru su skraćeni.

U pojedinim opštinama udari vetra se kreću i do 90 kilometara na čas. Ekipe civilne zaštite na terenu su 24 časa.

Usled olujnog vetra koji od jutros duva na području Banjaluke urušilo se nekoliko stabala na području grada.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!