Radio Bambi

Opljačkana kuća u Vlasenici!

Prazne kuće, posebno one koje su u vlasništvu lica na privremenom radu u inostranstvu, sve češće su na meti lopova. Poslednji sučaj pljačke kuće, iz koje je između ostalog otuđen zlatni nakit, zabeležen je u Vlasenici.

Policijskoj stanici (PS) Vlasenica, 05.05.2019. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, iz porodične kuće koja se nalazi u ulici Ilije Birčanina, između ostalog, otuđilo određenu količinu zlatnog nakita. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Vlasenica. O navedenom događaju obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. U toku je rad na rasvetljavanju počinjenog krivičnog dela ‘Teška krađa’.

U pljačkama kuća koje su zabeležene širom Srpske, na meti lopova su nakit, ručni satovi, umetničke slike, vredni alati, određena tehnička roba (noviji mobilni telefoni, tableti, laptopi), antikviteti, markirana garderoba i vredno posuđe.

Javna je tajna da je priličan broj građana koji nemaju poverenje u banke u Srpskoj, a zbog poreza i raznih drugih razloga, novac ne čuvaju u bankama zemalja gde rade, pa neretko evre, franke, dolare, krune…, čuvaju upravo u kućama u otadžbini. Zabeleženi su slučajevi da su kradljivci iz ‘praznih’ kuća u vlasništvu ljudi koji rade ‘preko grane’ odnosili novac i druge stvari vrednosti i do 100.000 evra (Prijedor, Lopare, Zvornik, Bratunac).

Pročitajte i >>> Prazne kuće sve češće na meti lopova!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!