Radio Bambi

Otac pretukao sina u školskom dvorištu! (Video)

Snimak brutalnog prebijanja proširio se društvenim mrežama, a vrlo brzo se saznalo i gde je snimak nastao. Naime radi se o video snimku na kome je zabeležno nasilje oca nad sinom, a sve se odigralo u školskom dvorištu u Prokuplju. Otac jednog od učenika prišao je grupi koja je proslavljaja maturu u dvorištu škole, izvukao sina iz gužve, oborio ga na beton, pa počeo da ga šutira.

Direktor škole je rekao da se incident desio u ponedeljak u ranim popodnevnim časovima, kada su maturanti sami organizovali proslavu i pozvali trubače. Pukom srećom, incident se desio dok su još nastavnici i razredne starešine bile u školi.

-“Dečak koji je pretučen nije maturant, već đak sedmog razreda, koji se priključio slavlju drugara maturanata. U jednom trenutku došao je njegov otac, i niko nije mogao ni da posumnja šta će uslediti. Nisam bio u školi kada se to desilo, ali sam bio šokiran kada sam video batinjanje na video snimku. Otac je izvukao dete i krvnički ga tukao, a još gore posledice sprečila je jedna naša nastavnica”, – rekao je direktor škole i dodao da je škola odmah nakon incidenta reagovala.

-“Čitav slučaj prijavio sam Centru za socijalni rad, policijskoj upravi, i školskoj upravi Niš. U stanici sam izjavu dao i ja kao direktor, i nastavnici koji su prisustvovali incidentu. Policija nije bila u školi, ali sam saznao da je nasilnik kasnije saslušan u policiji i da mu je izrečeno udaljenje iz kuće”, – kaže direktor škole.

O čitavom slučaju obavešten je tužilac i protiv oca će biti pokrenut postupak. Škola je spremna za saradnju sa nadležnima, ali je prioritet njima sam đak koji je pretučen, kao i deca koja su to nasilje gledala. Deca koja su se tamo zatekla doživela su veliku traumu. Vidno je bilo da su se deca ukočila od straha, i sa njima će ponaosob narednih dana biti obavljen razgovor kako se to ne bi odrazilo na njihovo psihološko stanje.

Što se pretučenog dečaka tiče, on danas nije bio u školi jer je bio u Centru za socijalni rad i na lekarskim pregledima. Čim ponovo krene na nastavu, školski psiholog će tom sedmaku pružiti punu pažnju kako bi mu se pomoglo da traumu prebrodi što pre.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!