Radio Bambi

Oteta beba stara svega 10 dana! (Video)

U sarajevskom naselju Hadžići ‘lažna’ medicinska sesttra otela je bebu starosne dobi deset dana, koju je u tom trenutku čuvala tetka. ‘Lažna’ patronažna sestra ušla je u stan roditelja bebe da bi, kako je rekla, pregledala bebu.

U treutnku otmice, u stanu se s novorođenčetom starim 10 dana nalazila Nađa Mehdi, tetka nesrećnog mališana.

-“Došla je mlađa žena u belom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Ta žena je tri puta izlazila i ulazila u stan. Izašla je i vratila se sa nečim poput vage i rekla je da mora izvagati bebu. Opet je izašla, pa se vratila i rekla da mora uraditi bebi bris grla i nosa. Tražila mi je štapiće za uši i nešto za dezinfekciju, što sam joj dala. Onda je otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je tamo prosula vodu, pa sam otišla da to počistim. Uzela sam džoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me” – ispričala je federalnim medijima Nađa Mehdi, tetka dečaka.

Vrlo brzo je shvatila o čemu se radi, počela je vrištati, ali bilo je kasno. Čula je komšinica koja je ušla u stan, te je pustila iz kupatila, pa su odmah pozvale policiju.

-“Komšije su rekle da su je videle kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da bebi nije dobro i da joj pomaže” – rekla je Nađa.

Opisala je otmičarku kao žensku osobu starosne dobi otprilike do 35 godina, visoku oko 160 centimetara.

Njen opis, kao i opis vozila koje je korišteno tokom otmice, prosleđen je svim policijskim patrolama na terenu.

Federalni mediji prenose da je u autu ‘lažnu sestru’ čekao saučesnik. Pokrenuta je detaljna istraga.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!