Radio Bambi

Otvorena “Boksitova farma”!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i predsednik Kompanije “Boksit” Rajko Dukić danas su u Milićima svečano otvorili Farmu za uzgoj koka nosilja, u čiju je izgradnju kompanija “Boksit” uložila 2.666.000 KM. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Kompanija “Boksit” dobar primer poslovnog angažmana koja vodi računa o lokalnom razvoju, a ne samo profitu.

-“Moram da kažem da je i ovo današnje otvaranje farme bilo moguće zato što su pre nekoliko meseci Vlada i institucije Srpske intervenisale u Fabrici glinice ‘Birač’ u Zvorniku, uspostavili kontrolu i tokove poslovanja i finansija, koje nesumnjivo omogućavaju dobru saradnju Kompanije ‘Boksit’ i Fabrike ‘Birač’ i njihovu što bolju finansijsku pozicioniranost”, – rekao je Dodik.

Predsednik Vlade Željka Cvijanović rekla je da je otvaranje ovog industrijskog objekta poslovni projekat koji prevazilazi lokalne i regionalne okvire, jer je svako radno mesto koje se otvara u bilo kom delu Srpske važno za celu Republiku.

Predsednik Kompanije “Boksit” Rajko Dukić rekao je da je kapacitet Farme koka nosilja 250.000 pilenki na godišnjem nivou, naglasivši da su tolike i potrebe Farme u Vukšić Polju, u kojoj se sada godišnje proizvede oko 70 miliona komada konzumnih jaja.

-“Sa ovim objektima mi zaokružujemo proces i postajemo respektabilan proizvođač konzumnih jaja u regionalnim okvirima. Puštanjem u pogon ove farme, otvaranjem savremene fabrike za proizvodnju ambalaže za pakovanje jaja, čija je izgradnja u toku, kao i povećanjem proizvodnje jaja na godišnji kapacitet od 90 milona komada, ‘Boksit’ postaje lider na tržištu u ovoj privrednoj grani”, – naglasio je Dukić.

Predsednik i premijer Srpske ranije danas sastali su se sa čelnicima opštine Milići i najavili podršku u realizaciji pojedinih investicionih poduhvata i stabilizaciji opštinskog budžeta.

SRNA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!