Radio Bambi

Otvoreno pismo gradonačelniku Bijeljine!

Predsednik Sindikalne organizacije Poljoprivrednog dobra (PD) ‘Semberija’ Bijeljina, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku grada Bijeljina Mići Mićiću, zbog, kako je rekao, širenja dezinformacija u vezi sa poljoprivrednim zemljištem koje koristi PD ‘Semberija’. Pomenuto pismo u nastavku prenosimo u celosti.

-“Poštovani gradonačelniče, obraćam Vam se kao predsednik Sindikalne organizacije PD ‘Semberija’, u ime svih 150 radnika ovog poljoprivrednog dobra. Već danima iznosite dezinformacije u medijima o poljoprivrednom zemljištu koje koristi PD ‘Semberija’, s toga moramo javno da odgovorimo. Kao prvo, PD Semberija sa svojom tradicijom više od 70 godina je jedino poljoprivredno dobro koje posluje na prostorima Republike Srpske, a čiji je država većinski vlasnik. Nekada smo obrađivali znatno veće poljoprivredne površine, da bi ih s vremenom sveli na sadašnjih 2.500 ha. Kada govorimo o ovoj površini imamo ugovor o koncesiji i poštujemo ga u celosti. Ovaj ugovor o koncesiji, gospodine Mićiću, nije potpisan sa gradom Bijeljina, nego sa Vladom Republike Srpske, tako da ne znam šta Vi imate s tim?! Da li želite da ugrozite poslovanje ovog poljoprivrednog giganta? Da li želite da ostavite 150 radnika i njihovih porodica bez hleba? I još koliko kooperanata?Gospodine Mićiću, bolje da kažete građanima Semberije i poljoprivrednicima zašto ste povukli sa poslednje sednice Skupštine grada Bijeljina odluku o davanju 240 ha poljoprivrednog zemljišta u zakup. Da li to zemljište koriste ljudi bliski Vama i to bez nadoknade? Zašto 1.280 ha zadružnog zemljišta, koje je uknjiženo na grad Bijeljina, ne date poljoprivrednicima da koriste legalno ili to koriste vaši miljenici? Vreme je da date odgovore na ova pitanja, kako nama, tako i poljoprivrednim proizvođačima. Ukoliko nastavite sa neopravdanim napadima na PD ‘Semberija’, samim tim i na radnike, bićemo primorani da izvedemo ljude i mehanizaciju i blokiramo grad. S poštovanjem, Predsednik sinndikalne organizacije PD Semberija Dragoljub Milovanović”, – stoji u pomenutom pismu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!