Radio Bambi

Ova zemlja EU uvodi zabranu za nevakcinisane!

Zvaničnici Evropske unije (EU) su nas uveravali da putnicima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa (COVID-19) neće biti zabranjena putovanja ukoliko poseduju korona pasoš, odnosno negativan PCR ili antigenski test, potvrdu koja dokazuje da je osoba preležala korona virus, ili sertifikat koji dokazuje da je osoba primila obe doze vakcine priznate u EU. Ipak, jedna članica EU odlučila se na drastičan potez.

Naime, od srede, 14.07.2021. godine Malta će zabraniti svim nevakcinisanim posetiocima ulazak na njenu teritoriju, najavio je ministar zdravlja Malte Kris Fern.

Od srede više neće biti dovoljan negativat test na korona virus kako bi se prešla granica tog malog mediteranskog ostrva.

-“Bićemo prva zemlja EU koja donosi ovu odluku, no moramo da štitimo svoje društvo”, – rekao je Fern.

On je to izjavio nakon što je na Malti minule nedelje svaki dan zabeleženo dvostruko više novozaraženih nego prethodnog dana.

Fern je rekao da je nedavni porast broja novih slučajeva korona virusa bio među posetiocima koji su, iako su imali negativan test pre nego što su se ukrcali na avion, bili nevakcinisani.

Većina su mladi ljudi koji pohađaju škole engleskog jezika. Te škole će od srede biti privremeno zatvorene.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!