Radio Bambi

Ozren u plamenu!

Požar na Ozrenu, koji je izbio u ponedeljak i dalje besni, a od juče ujutro gase ga i dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.Vatra je pod znatno većom kontrolom nego prethodnih dana, ali je ipak stigla do puta manastir Ozren-Stupari, gde su je zaustavili vatrogasci iz petrovljanske Dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Požar na Ozrenu i dalje besni svom žestinom. Od juče su se u njegovo gašenje uključila i dva helikoptera OSBiH. Vatrogasci se bore da zaustave vatru na putu manastir Ozren- selo Stupari. “Ako ne uspemo sledeća putna prepreka je 2 km udaljena, to znači da će izgoreti preko 300 hektara”, kaže Dragan Petković starešina Dobrovoljne vatrogasne jedinice Petrovo. Požarištu se ne može se prići, jer je prepuno mina. “Šteta je ogromna i troškovi su veliki, ali to sada nemamo vremena da računamo, svi smo na terenu”, kaže Ozren Petković načelnik opštine Petrovo.

Helikopteri će požar gasiti i danas, ali su ipak sve nade uprte u nebo i kišu, koju vatrogasci željno očekuju.

RTRS

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!