Radio Bambi

Pažnja! Putem Whats Appa se širi nova prevara!

Policijske agencije širom sveta upozoravaju građane na novu prevaru koja se širi preko mobline aplikacije Whats App. U toku je takozvana ‘phishing’ kampanja usmerena na korisnike raznih onlajn reklama. Počinioci u komunikaciji sa oštećenima najčešće koriste mobilnu aplikaciju Whats App preko koje prosleđuju linkove ka phishing/lažnim sajtovima navodnih kompanija koje isporučuju robu.

Na ovaj način prikupljaju lične podatke, zatim podatke o bankovnim karticama i CVV brojeve kartica, a zatim dodeljuju neovlašćene transakcije na raznim onlajn prodajnim mestima.

Ovi napadi su sve češći, posebno u ovo vreme pred praznike, pa policija upozorava građane na opasnost od davanja ličnih i finansijskih podataka nepoznatim licima i sajtovima.

Cilj počinilaca ovih prevara je da koriste vaše kreditne kartice za neovlašćena i neograničena plaćanja na mreži.

Prilikom onlajn plaćanja dobro obratite pažnju da li je sajt na kome ostavljate podatke sa kartice i svoje lične podatke validan i da li zaista poseduje sve potrebne dozvole za onlajn naplatu robe koju prodaje.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!