Radio Bambi

Pljuvanje i vređanje u NSRS!

Miladin Stanić, poslanik SDS, izazvao je danas incident u holu Narodne skupštine Republike Srpske, kad je po izlasku iz sale fizički nasrnuo na Sinišu Dodika, poslanika SNSD-a. Naočigled brojnih svedoka i novinara, Stanić je zapretio Dodiku zbog ranije rasprave u skupštini, da bi ga u jednom trenutku pokušao uhvatiti za odelo i, na sveopštu nevericu, pljunuo u njegovom pravcu.

Brzom reakcijom ostalih poslanika, koji su se zatekli u holu, sprečen je veći incident. Da stvar bude gora, samo nekoliko minuta posle toga, Stanić je izazvao novi incident, pošto je u skupštinskoj sali, posle kraće rasprave, udario nogom poslanika SNSD-a Milana Kovača. Razlog je, kako saznajemo, što mu je Kovač u prolazu dobacio da treba da smire strasti i “spuste” uzavrelu skupštinsku temperaturu.

Poslanice SNSD-a demonstrativno su napustile salu zbog Stanićevih seksističkih nastupa. Potpredsednica Vlade Nada Tešanović, koja, zajedno sa ostalim članovima kabineta, prisustvuje današnjoj sednici izjavila je da se neće vratiti u skupštinsku salu sve dok im se Stanić ne izvini. Ona je precizirala da je Stanić tokom jutrošnje rasprave dobacio u njihovom pravcu “da ženama i treba gledati u noge”, odgovarajući tako na kritike pojedinih poslanica SNSD-a koje su ga kritikovale zbog toga što je komentarisao boju premijerkinih čizmica tokom proteklih poplava.

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović zatražila je u Narodnoj skupštini javno izvinjenje poslanika SDS-a Miladina Stanića “zbog dobacivanja i gledanja u noge ženama u parlamentu Srpske”.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović osudila je danas ponašanje poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Miladina Stanića smatrajući da njegovo ponašanje vređa žene.

-“Hoću da obavestim javnost kako reaguju pojedini poslanici, posebno Stanić. Umesto da govorimo o neophodnim merama i zakonima koje treba usvojiti, a koje čeka poplavljeni narod, on /Stanić/ primećuje ženske noge i smatra da ženama upravo treba gledati u noge”, – rekla je Tešanovićeva novinarima u pauzi sednice parlamenta Srpske.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!