Radio Bambi

Po prvi put defile u večernjim časovima

Svečani defile pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP) povodom Dana Republike 9. januara, biće po prvi put održan u u večernjim časovima, što je za MUP novi izazov kada je reč o bezbednosti i organizaciji.

Ovu informaciju potvrdio je novinarima ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Siniša Karan.

-“Iskoristio bih priliku da pozovem građane koji budu u prilici da prisustvuju defileu koji će biti održan 9. januara uveče u Banjaluci, da zajedno, mirno i dostojanstveno proslavimo Dan Republike Srpske. Nema sumnje da će i naredne godine svečanim defileom biti ispunjena očekivanja”, – rekao je Karan.

Ministar je dodao da se MUP priprema za Dan Republike Srpske i preduzima sve potrebne mere i radnje kako bi događaji protekli mirno i bez incidenata.

Centralni događaji povodom proslave Dana Republike 2024. godine biće svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci, svečana akademija u sportskoj dvorani „Borik“, te svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Programom obeležavanja predviđena je dodela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, kao i polaganje venaca i cveća na Spomeniku palim borcima Vojske Republike Srpske, Spomeniku borcima NOR-a, Spomen-kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama i na spomen-obeležju bivšeg predsednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Dan Republike Srpske biće svečano obeležen u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu.

Podsećamo, centralno obeležavanje i svečani defile 9. januara 2023. godine upriličeno je u Istočnom Sarajevu, a ranijih godina u Banjaluci.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!