Radio Bambi

Počinje treća, najteža nedelja pandemije! (Video)

Krenula je treća nedelja pandemije, koja se pokazala najtežom u svetu, poručio je Nenad Stevandić, predsednik Tima za praćenje i provođenje mera Republičkog štaba za vanredne situacije. Stevandić je istakao da moramo biti strpljivi i pridržavati se predviđenih mera.

Kaže da u tom pogledu promet na granicama nije dovoljno smanjen. -“Sad je sve na disciplini. Stvorili smo sve preduslove za pojačanje discipline”, – naveo je Stevandić gostujući u programu javnog servisa Republike Srpske.

Ponovio je i da građani više ne smeju da prave robne zalihe.

-“Takođe, neophodno je smanjiti kontakte na minimum, zadržati stanovništvo u kući. Oni, koji moraju da rade, pridržavaće se svih mera. Kada se pridržavamo propisanog, tada se možemo nadati da će početi da pada broj obolelih”, – istakao je Stevandić.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska veoma brzo reaguje, urađeno je sve ono što je neophodno uraditi.

-“Pojedinac širi virus, pojedinac zaustavlja infekciju. Znači, to je naša pojedinačna odluka. Zaista nije teško”, – naglasio je Stevandić, te istakao problem pojedinaca koji ne poštuju mere izolacije.

Ukoliko pojedinac krši mere izolacije, Stevandić je naglasio da taj onda mora ići u zatvor, te ukazao da se u ovom momentu ne može pregovarati o preduzetim merama već ih sprovoditi rigorozno, ultimativno i do kraja.

Detaljnije u video prilogu ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!