Radio Bambi

Poplave u Tuzlanskom kantonu! (Foto/Video)

Jako olujno nevreme praćeno kišom i snažnim vetrom u popodnevnim časovima pogodilo je delove Tuzlanskog kantona. Tokom velikog pljuska koji je zahvatio područje Tuzle, došlo je do obrušavanja stabala na magistralnom putu Tuzla – Bijeljina u mestu Seljublje.

Saobraćaj je prvo bio u prekidu, sada se odvija otežano, uz prisustvo policije.

Jako nevreme je danas pogodilo područje opštine Kalesija i nanelo je veliku štetu meštanima mnogih kalesijskih naselja. Poplavjeni su putevi, dvorišta i stambeni objekti. Kako saznajemo od kolega iz Federacije BiH, dojave o šteti koje je uzrokovala poplava stižu iz skoro svih naselja Kalesije.

Nevreme je najviše pogodilo naselja Kikači, Donje Hrasno i Seljublje, a građani se najviše plaše ponavljanja situacije iz 2014.godine.

Prijave o poplavljenim objektima stižu i u Vatrogasnu jedinicu Kalesija iz koje su nam rekli da ljudski životi nisu ugroženi kao i da se ekipe nalaze na terenu u cilju saniranja nastale štete.

Nevreme je pogodilo i područje grada Tuzla gde je došlo do povećanja vodostaja reke Jale. U Simin Hanu je reka Jala izlivanjem iz korita nanela velike štete građanima čije su kuće smeštene u blizini njenog korita. Poplavljeno je nekoliko kuća i vozila koja su ostala zarobljena u vodi. Oštećeni su i lokalni mostovi.

Pogledajte u nastavku fotografije i video prilog!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!