Radio Bambi

Poplave zbog jake kiše!

Јaka kiša, koja je zahvatila regione u Nemačkoj, Francuskoj i Austriji izazvala je nove poplave. U južnom delu nemačke pokrajine Bavarske na granici sa Austrijom u pomoć ugroženima poslati su vatrogasci i druge službe za vanredne situacije. -“Poplava je brzo naletela tako da su ljudi morali da beže i na krovove svojih kuća”, – navodi se u saopštenju regionalne policije Donje Bavarske.

U gradu Trifternu 200 učenika blokirano je u školi, gde će, najverovatnije, provesti noć jer su putevi blokirani.

Gradski zvaničnici ističu da zgrada škole nije ugrožena jer se nalazi na uzvišenju.

Odvojena grupa od 27 učenika bila je na izletu sa dva nastavnika i vodičem kada su se pojavile bujice na reci Regen. Grupa od 12 čamaca odvojila se zbog naleta bujice usled olujnog nevremena. Dvadesetak članova te grupe spasile su službe za vanredne situacije, a ostali su sami stigli do obale.

U Austriji je jaka kiša zahvatila region Salzburg, gde je poplavljeno nekoliko puteva, a škole će sutra ostati zatvorene.

U centralnom delu Francuske stanovništvo je zatražilo pomoć službi za vanredne situacije zbog poplava.

U Parizu su zatvorena brojna šetališta duž reke Sene zbog visokog vodostaja, dok su u mestu Nemur, udaljenom oko 80 kilometara južno, meštani evakuisani jer se reka Loin izlila iz korita.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!