Radio Bambi

Posle masovne tuče bačena ručna bomba!

U masovnoj tuči koja je sinoć izbila u mestu Rašljani kod Brčkog, povređeno je više osoba, a tokom incidenta bačena je i ručna bomba ispred jedne porodične kuće. Prema informacijama iz Policije Brčko distrikta, oko 23:20h prijavljeno je da je došlo do tuče više osoba u Rašljanima u blizini fudbalskog stadiona.

Policija je, odmah nakon prijave, izašla na mesto događaja, te prikupila informacije i dokaze koji su ukazali na to da je najpre došlo do tuče, a potom i eksplozije ručne bombe.

Prema prikupljenim saznanjima, u tuči su, sa jedne strane, učestvovale osobe inicijala S. T. (33) i A. T. sa područja Rašljana, a sa druge A. M. (51), H. M. (31) sa područja Gradačca (FBiH) i S. M. (24) sa područja Srebrenika (FBiH). Tokom tuče svi su učesnici povređeni. A. M., H. M. i S. M. su se sklonili u kuću jednog od meštanina Rašljana, koja im je bila najbliža, da bi potom S. T. ispred njegove kuće bacio ručnu bombu. Prilikom detonacije bombe oštećen je putnički automobil , a ‘bombaš’ je pobegao u nepoznatom pravcu.

O svemu su obavešteni policaji na terenu, koji su u veoma kratkom vremenskom periodu pronašli i uhapsili S. T., te ga priveli u policijsku stanicu, radi kriminalističke obrade.

-“U Zdravstvenom centru u Brčkom konstatovano je da je S. T. zadobio lake telesne povrede. Takođe, konstatovano je da su i H. M. i S. M. zadobili lake telesne povrede, te su pozvani u Policiju, dok je A. M. zadobio teške telesne povrede i zadržan je na lečenju u bolnici u Brčkom” – saopšteno je iz policije.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom je u ranim jutarnjim časovima obavljen uviđaj.

Policija radi na rasvetljavanju krivičnih dela učestvovanje u tuči i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!