Radio Bambi

Postojeće mere u Srbiji ostaju na snazi!

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da sve postojeće posebne mere u Srbiji, uvedene usled sprečavanja širenja pandemije korona virusa (COVID-19), ostanu na snazi i dalje, jer je ocenjeno da daju rezultate. Osim toga, zaključeno je da nema prepreke da drugo polugodište u školama počne kada je i planirano 18. januara.

Medicinski deo Kriznog štaba ocenio je na sednici da su postojeće mere dale rezultate i da brojke novozaraženih padaju.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević istakla je nakon sednice da se odluka o zadržavanju mera odnosi na obavezan negativan PCR test za ulazak u zemlju, kao i na ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20:00h.

-“Neće biti organizovanog dočeka Srpske nove godine”, – podvukla je Kisić Tepavčevićeva.

Na osnovu epidemiološke situacije, kako je rekla, procenjeno je da su uslovi takvi da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara.

-“Nastaviće se pohađanje osnovnih i srednjih škola po dinamici kakva je bila pre raspusta”, – objasnila je Kisić Tepavčevićeva.

Najavila je i da će, s obzirom na pad učestalosti oboljevanjam Institut “Banjica” početi da radi u nekovid režimu. Što se vakcinacije tiče, ističe da ona ide svojim nesmetanim tokom. U Srbiju su danas stigle dodatne količine vakcina “Fajzer”, a Kisić Tepavčevićeva je rekla da će ta vakcina dolaziti svake nedelje i da će vakcinacija biti nastavljena po prioritetima.

Mere koje su na snazi su: zabrana okupljanja više od pet ljudi, obavezne maske u zatvorenom, PCR testovi ili obavezan karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju, kao i ograničeno radno vreme – svi ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 20 časova, a prodavnice prehrane do 21 čas.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!