Radio Bambi

Potvrđeno – Višković novi mandatar!

Radovan Višković novi je mandatar Vlade Republike Srpske, zvanično je saopštila predsednica Željka Cvijanović. -“Došlo je vreme da formiramo Vladu. Obavljen je čitav niz konsultacija, s obzirom da znamo stavove naših koalicionih partnera, predlažem Viškovića za mandatara”, – rekla je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je istakla da je ovo veliki dan i dodala da misli da će Višković vrlo brzo sastaviti novu Vlade Srpske.

-“Višković je mnogo godina sastavni deo jednog velikog tima, zahvalna sam mu na dobroj saradnji koju smo ostvarili dok je bio šef kluba ‘SNSD-a’ u parlamentu Srpske. Moram reći da očekujem od nove Vlade da nastavi sa pozitivnim trendovima koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Ovo je vreme stabilnosti, naša Republika i institucije su stabilne”, – istakla je predsednica Srpske.

Dodala je da se uspostavlja ozbiljna garnitura koja će profesionalno raditi svoj posao.

-“Gospodinu Viškoviću se stavljam na raspolaganje za svaku vrstu pomoći u radu i sa željom da nastavi projekte i poslove koje smo započeli”, – poručila je Cvijanovićeva.

Uz izraze zahvalnosti na ukazanom poverenju, Višković je rekao da je počastvovan ovim činom te dodao da je ovo ne samo privilegija već i ogromna odgovornost. Dodao je da mnogo duguje svojoj stranci ‘SNSD-u’ i njegovom predsedniku Miloradu Dodiku koji su prepoznali njegov rad prethodnih godina.

-“Počastvovan sam na izboru mandatara za sastav nove Vlade. Kao odgovoran čovek svestan sam da to nije samo privilegija, već je i obaveza i od mene se očekuje da odradim sve ono što je vlada Željke Cvijanović započela”, – rekao je Višković.

Izrazio je nadu da nova Vlade neće biti opstruisana i onemogućena da radi u najvećem kapacitetu.

-“Časno ću obavljati posao kao što sam i sve radio do sada. U svom radu ću se truditi da uvažim svako mišljenje koje može dovesti do nekog dobrog rešenja. Moj prvi korak kad formiram vladu jeste da razgovaram sa svojim budućim kabinetom, da izvršimo detaljnu analizu i rešavamo probleme sa kojima se sretnemo”, – kaže Višković.

Osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ima i značajno iskustvo iz privrede, gde trenutno obavlja dužnost izvršnog sekretara za saobraćaj u kompaniji ‘Boksit’ Milići. Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja. Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!