Radio Bambi

Preklinjem vas, nosite maske, ili moramo zabraniti kretanje!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obratila se upravo javnosti na vanrednoj konferenciji za medije povodom pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja korona virusa. Istakla je da neće prezati od uvođenja novih zabrana, ali da treba sačekati nekoliko dana da se vidi hoće li se građani uozbiljiti i biti odgovorniji.

-“18 osoba je u proteklih 24 časa izgubilo život usled zaraze korona virusom. 130 osoba je na respiratorima i od 8.646 testiranih njih 386 je novozaraženo. Ja više neću moliti, nego preklinjem sve građane Srbije da se strogo pridržavamo svih mera ne samo Kriznog štaba, nego i Svetske zdravstvene organizacije, to nije teško i svakako je bolje nego da ponovo donosimo rigorozne mere. Dakle, obavezno nošenje maski u svim zatvorenin prostorima, ali i na otvorenom prostoru gde nije moguće biti na distanci od drugih ljudi, a gde god je moguće, obavezno držanje distance i često pranje ruku”, – istakla je Branbićeva.

Ranije je saopšteno da će se Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa od ponedeljka ponovo svakodnevno obraćati javnosti u 15 časova.

-“Mi nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da bi sačuvali zdravlje ljudi. Najefikasnija mera je, tu se slažem sa predsednikom Vučićem, uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja, barem vikedom. Ipak, da ne bi došlo do toga, još jednom apelujem na sve vas da budete maksimalno disciplinovani. Želim da verujem da se možemo izboriti sa virusom korona bez novih uvođenja restriktivnih mera i zabrana kretanja, odnosno ponovnog uvođenja policijskog časa. Ali, ukoliko u narednim danima i dalje bude rastao broj zaraženih, bude rastao broj pacijenata na respiratorima i u najgorem slučaju bude rastao broj preminulih, onda mi nećemo imati drugog izbora”, – rekla je premijerka Srbije.

Više puta je apelovala da građani moraju biti odgovorniji i pridržavati se propisanih mera, posebno oko nošenja maski, jer bi u suprotnom mogli imati ozbiljne posledice.

-“Predsednik Vučič mi je rekao da samo gubimo vreme sa čekanjem oko donošenja novih restriktivnih mera i ograničenja kretanja i da to treba uraditi odmah. Ja verujem da ćemo svi u narednih nekoliko dana biti odgovorniji i da ćemo uspeti staviti situaciju pod kontrolu, a ukoliko grešim, onda ništa drugo ne preostaje nego vraćanje određenih zabrana koje su ukinute”, – zaključila je premijerka Srbije.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!