Radio Bambi

Presuda krivcima za obljubu deteta u Loparama!

Za krivično delo obljube deteta mlađeg od 15 godina u Loparama, u sticaju sa krivičnim delom upoznavanje dece sa pornografijom, juče je Okružni sud u Bijeljini izrekao kaznu od devet i po godina zatvora Spasoju Vidakoviću (45) i deset i po godina Koji Nikoliću (59). Glavni tužilac Novak Kovačević rekao je Srni da je tužilaštvo zadovoljno presudom i ocenio da je kazna primerena delu, solidna i odgovarajaća.

On je dodao da se osuđeni nalaze u pritvoru.

Devojčica, žrtva ovog dela, izmeštena je iz porodice u sigurnu kuću.

Aktivistkinje Fondacije “Lara” u Bijeljini obavestile su javnost o činjenicama u ovom slučaju, ocenjujući da je u vreme podizanja optužnice, u septembru 2019. godine, slučaj zbog svoje delikatnosti ostao van pažnje javnosti.

Prema njihovim navodima, u vreme izvršenja dela djevojčica je imala 13 godina i sedam meseci, a optuženi 44 i 57 godina. Dete je živelo u dramatično teškim materijalnim i porodičnim prilikama koji su je činili potpuno nemoćnom i nezaštićenom, što su optuženi znali.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!