Radio Bambi

Prevara preko Fejsbuka, oštećena za 12.000 KM!

Ženska osoba iz Doboja, čiji identitet nije otkriven, prijavila je policiji prevaru u kojoj je oštećena za novčani iznos od 12.000 maraka. Kako saznajemo u Policijskoj upravi (PU) Doboj, u prijavi je navedeno da je ženu putem društvenih mreža i SMS poruka prevario nepoznati muškarac.

On se predstavio kao ‘vojnik SAD-a koji se trenutno nalazi u Siriji’. Oštećena je s njim komunicirala preko ‘Facebook Messenger-a’. Njihove prepiske su kratko trajale, ali je muškarac oštećenu uspeo da izmanipuliše i dogovorili su da će se venčati. Muškarac je obećao da će doći kod nje na područje Doboja, ali da će joj prethodno poslati vredan paket u kome će biti veća količina novca, nakita, dragocenosti, koje bi navodno iskoristili za novi zajednički početak.

U policiji nam kažu da je ‘mladoženja’ oštećenoj obećao da će taj paket na njenu kućnu adresu doneti njegov agent. Navodni agent joj se javio i rekao da je potrebno da uplati 12.000 KM kako bi platio carinu za paket, s obzirom da stiže iz Sirije i da se radi o velikoj vrednosti. Ne sumnjajući ništa i naivno verujući prepiskama sa ‘Messenger-a’ žena je uplatila traženi novac, da bi ubrzo shvatila da je bila žrtva velike prevare.

Profil na društvenoj mreži, kao i broj telelefona ‘mladoženje’, te mail i broj telefona navodnog agenta, ugašeni su.

Žena je sve prijavila policiji.

Sa celim slučajem upoznato je dobojsko tužilaštvo i pokrenuta je istraga kako bi se otkrilo ko stoji iza prevare.

Inače, od početka ove godine, na društvenim mrežama su evidentirane razne prevare, pa bi bilo dobro da obratite pažnju na ‘nepoznate virtuelne prijatelje’.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!