Radio Bambi

Prevarili emisiju ‘Ispuni mi želju’! (Video)

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv bračnog para Petra i Alise Džigumović iz Brčkog, koja ih tereti za prevaru. Supružnici su optuženi da su lažnim prikazivanjem siromaštva putem televizijske emisije prevarili donatore. Osnovni sud u Brčkom potvrdio je ovu optužnicu.

Oni su putem emisije ‘Ispuni mi želju’, koja se emituje na sarajevskoj ‘TV Hayat’, tražili pomoć, iako su, kako je kasnije otkriveno, vlasnici više nekretnina i imaju stalna primanja, te su tako pribavili imovinsku korist, navedeno je u optužnici.

Prema navodima optužnice, Petar je vlasnik njive i stambene zgrade površine 360 kvadratnih metara, te dvorišta, u Donjoj Skakavi kod Brčkog, čija vrednost se procenjuje na 74.289 KM. Osim toga, novodi se i to da je Petar suvlasnik njive, parcele i šume u istom mestu, te parcele u Gradačcu (FBiH). Optuženi je i korisnik lične invalidnine u redovnom mesečnom iznosu od 108,86 KM, te ostvaruje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja Fonda zavoda za PIO FBiH u mesečnom iznosu od 622,72 KM.

Pogledajte u video prilogu njihovo gostovanje u pomenutoj emisiji.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!