Radio Bambi

Priča o baki iz Vlasenice obišla je ceo svet! (Video)

Proteklog vikenda društvenim mrežama se munjevitom brzinom proširila priča o baki iz okoline Vlasenice. Skoro svi regionalni portali su preneli video zapis koji je objavio na svom ‘Fejsbuk profilu’ Branko Kilibarda.

On je sasvim slučajno zastao na petom kilometru od Vlasenice prema Han Pijesku, u mestu Tugovo, pored bake koja prodaje brezove metle. Starica živi sama u trošnoj kući i ima 68 godina. Slučajnom prolazniku rekla je da se zove Danica Ašćerić, te da ima troje dece koja je, kako kaže, ne obilaze, ne pomažu i ne brinu o njoj.

Sin živi u Srbiji, u Valjevu, a dve ćerke u Banjaluci.

Preživljava od toga što napravi ponekad brezovu metlu koju neko, kad stane na put, kupi za nekoliko maraka.

Baka Danica, bolesna i operisana, blagosilja neznanca koji je zastao i popričao sa njom. Korisnici društvenih mreža dele ovaj video i traže decu bake iz Tugova, kako bi apelovali na njihovu svest da budu bolji prema majci. Mnogi se udružuju u grupe kako bi prikupili humanitarnu pomoć za baku Danicu, a prvo što pokušavaju realizovati je nabavka ogreva.

Video koji je podeljen na desetine hiljada puta pogledajte u prilogu ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!