Radio Bambi

Prilagodite vožnju uslovima na putevima!

Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, ali zbog snežnih padavina i poledice, saobraćaj se odvija usporeno, posebno na deonicama u višim planinskim predelima i preko prevoja. Izdvajamo putne pravce: Vlasenica-Han Pjesak, Istočno Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča, Mrkonjić Grad-Mliništa, Kneževo-Ugar, Kotor Varoš-Teslić, Bijeljina-Banj Brdo, Priboj-Lopare.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS) upozoravaju da su u nižim predelima kolovozi pretežno mokri i klizavi.

-“Na deonicama koje prolaze kroz useke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Na svim putnim pravcima savetujemo opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putevima, uz obavezno posedovanje zimske opreme”, – poručuju iz AMS-a.

Meteorolozi kažu da će u celoj Republici Srpskoj padavine tokom večernjih časova prestati.

Ujutru nas očekuje pretežno vedro i veoma hladno vreme sa jačim mrazom na planinama, lokalno sa maglom oko reka i po kotlinama. Tokom sutrašnjeg dana pretežno sunčano, uz malu do umerenu oblačnost, a po pojedinim kotlinama i dolinama je moguće zadržavanje magle ili niske oblačnosti veći deo dana. Vetar slab do umeren severni, u Hercegovini umerena, na momente i pojačana bura. Jutarnja temperatura od -6°C do 0°C, na planinama oko -13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od -1°C do 5°C , na planinama oko -3°C, na jugu oko 9°C.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!