Radio Bambi

Protest u Trebinju!

Meštani trebinjskog prigradskog naselja Gučina danas su ponovo protestvovali i blokirali radove na izgradnji istočne obilaznice oko Trebinja, jer iako je bilo najavljeno nije došlo do sastanka sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem. Projekat izgradnje istočne obilaznice nije predvideo izgradnju priključnog puta do ovog naselja, a nezadovoljni meštani traže da se izradi rešenje kako njihovo naselje ne bi ostalo odsečeno od magistralnog puta. Mnogi ne bi mogli poverovati da u 21-om veku mogu da se naprave takvi propusti i greške pa da jedno celo naselje izgradnjom saobraćajnice umesto da poboljša komunikaciju ostane bez bilo kakvog puta.

Još je neverovatnije da ni posle višemesečnih protesta problem nije rešen, i da naša struka još nije dala konačno rešenje kako napraviti prilazni put za 30-ak kuća u trebinjskom naselju Gučina. Zbog toga su se meštani posle samo dva dana ponovo okupili i blokirali saobraćaj i radove na istočnoj obilaznici oko Trebinja.

“Danas smo trebali imati sastanak sa gospodinom Vučurevićem ali je on odložen jer je navodno na putu u Gacku, i mi smo se ponovo okupili jer iz dana u dan sve se prolongira i nikako da se izradi neko kvalitetno rešenje. Naselje sa 30 kuća ne može ostati bez puta, i mi ćemo istrajati u svojim namerama i protestima sve dok se ne nađe rešenje” kaže Mihajlo Mandrapa, meštanin naselja Gučina.

Projektant firma “Put-inženjering”, i gradsko Odeljenje za urbanizam idejnim rešenjem su planirali da priključni put kod Geljeva mosta povežu sa magistralnim putem, a meštani kažu da to nije najbolje rešenje.

“To idejno rešenje nije dobro jer se na Geljevu mostu nalazi krivina i puna linija i mi ne možemo da se isključimo prema kućama. Mi tražimo da nam naprave raskrsnicu na mestu gde je i ranije bio put i da se tako najbezbolnije reši problem” kaže Ranko Gavrilović, meštanin naselja Gučina .

Iako je bilo najavljeno čelnici grada danas nisu posetili gradilište i razgovarali sa meštanima, a ukoliko se uskoro ne reši problem stanovnici Gučine najavljuju da će radikalizovati proteste i blokirati magistralni put prema moru.

RTVBN

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!